Kommentti HS:n uutiseen rasvan ja sokerin ahmimista lisäävästä vaikutuksesta

23.01.2017

Tutkimuksissa sokeri koukuttaa pahemmin kuin kokaiini.

HS: Hiirikokeet kertoivat miksi länsimainen ravinto usuttaa ahmimaan

Sokerinsyöntimme on moninkertaistunut 50 vuodessa, ja siinä ajassa yli puolet meistä on tullut ylipainoiseksi tai lihavaksi.

Sokerin syönnin pudottaminen WHO:n suosittelemaan vähähaitalliseen 6-9 teelusikalliseen ( n. 20 g = n. 5 % saadusta energiasta) auttaa jo monia laihtumaan ja muutenkin tervehtymään. Monille, alkoholin tapaan, vain täyslakko on kuitenkin ainoa toimiva vähennystapa.

Teollisuuden annetaan lisätä ruoka-aineisiin makuhermoja kutkuttavia satoja kemikaaleja, joista arominvahvenne, natriumglutamaatti (MSG) on ehkä pahin. Se lisää natriumkuormaa (suolan osana nostaa verenpainetta) ja lisää tutkitusti syömistä jopa 30 %.

Senkin makuun jää koukkuun kuten makkaran purijat hyvin tietävät.

Toinen viattomalta kuulostava koukuttava aine on maidon kaseiini, jota on juustossa runsaasti. Myös juustoa ahmitaan ihan ”tutun ja ihanan” maun takia paljon varsinaisen näläntyydytyksen lisäksi. Tämän juustojen rakastajat hyvin tietävät.

Juustossa on rutosti energiaa ja kun sitä syödään nopeasti veren sokeria kohottavan leivän päällä levitteen vielä lisätessä kalorimäärää, lihominen ajan mittaan varmistuu.

Terveellistä ja luonnollista rasvaa (kala, siemenet, voi, pähkinät, kookos, heinäruokittu liha, siipikarja, oliivi, luomumaito kenelle sopii ja muut kylmäpuristetut öljyt) on tarpeetonta syyllistää.

Ne ovat terveellisin energian lähde joiden rasvasta voi hyvin koostua 30–60 % energiasta. Näitä tietoisesti syövät ilman suuria tärkkelys/hiilihydraattimääriä, ovat myös lähes poikkeuksetta solakoita.

Kommentoi kirjoittajalle