Kommentti HS:n uutiseen superbakteerien yleistymisestä

25.01.2017

Superbakteerien torjuntalistasta oli unohtunut tärkeä keino. VAHVISTA ITSE ELIMISTÖN OMAA IMMUUNIPUOLUSTUSTA.

HS: Satatuhatta suomalaista matkaajaa tuo jpka vuosi tuliaisina superbakteerin

Se voidaan tehdä tehokkaasti seuraavasti:

Käsidesi ja muutkin antiseptiset kemikaalit ovat ongelmallisia, koska ne tappavat myös ihmisen hyödyllistä bakteerikantaa ja siten horjuttavat kehon mikrobitasapainoa. Ainakaan kotioloissa mitään antibakteerituotteita ei nykytietämyksen mukaan pitäisi enää käyttää.

Suoliston bakteeristo, mikrobiomi, muodostaa immuunipuolustuksesta eli vastustuskyvystä 60–80 %. Tulehduksia kantavalla (joita voi olla ikenissä, suolistossa, rasvassa, naisilla genitaaleissa, tulehtuneissa nivelissä ym.) ja yksipuolisella ja vähäkuituisella roskaruokavaliolla elävällä immuunipuolustus on verrattomasti heikompi kuin terveillä elintavoilla ja kuitupitoisella elintavoilla elävällä.

Syömme kuitua alle 15 g/vrk kun optimi olisi n 50 g/100 kcal eli 50–150 g. Erilaiset kuidut kasvattavat suolistossa erilaisia hyödyllisiä bakteereita joiden kirjo taas tuottaa immuunisoluja (8 eri lajia). Ne leviävät verenkiertoon ja myös parkkeeraavat imusolmukkeisiin, jossa ne tappavat sinne imetyt taudinaiheuttajabakteerit ja virukset. Siis myös superbakteerit.

Fiksu ihminen siis koostaa ruokavalionsa runsaasta, monipuolisista ja erilaisista (ainakin 10 eri lajia) kuiduista, välttää sokeria ja muita nopeita hiilihydraatteja, syö kasviksia, hyviä rasvoja ja valkuaista ja voi hyvin.

Tärkeää on myös täydentää ruokavaliota kalattomina päivinä Omega3-rasvahappolisäravinteella ja ottaa D-vitamiinia niin että veren auringonottoaikainen taso veressä säilyy eli n. 100–150 mcg/pv.

Fiksu välttää antibiootteja ja tulehduskipulääkkeitä viimeiseen asti, ei tapa iholtaan suihkussa luonnollisia bakteereita kemikaaleilla, vaan peseytyy pelkällä lämpimällä vedellä ja taputtelee pyyhkeellä ihonsa kuivaksi.

Kommentoi kirjoittajalle