Kommentti HS:n uutiseen tenniksen ykköspelaajan vaihtumisesta

05.11.2016

Maailman parhaat pelaajat menettävät aivojensa parhaan tehon stressin ja aivojen vajaaravitsemuksen takia.

HS: Andy Murray nousi miesten tenniksen maailmanlistan ykköseksi

Ikä ei vielä 30-35 v. paina, nopeus, kestävyys ja voima ovat ennallaan, mutta silti aivot alkavat tehdä yhä enemmän virheitä ajoituksessa, liikeratojen ohjaamisessa ja taktiikkareaktioissa.

Lyhyen aikaa huipulla olija juuri näistä syistä oli Rafael Nadal, jonka valmennustiimi ei ilmeisesti ollut yhtään kartalla siitä miten mestarin aivoja pitäisi palauttaa, lepuuttaa ja ravita.

Roger Federer fiksuna miehenä on ilmeisesti tehnyt monta asiaa paremmin, koska pysyi ykköspelaajana niin pitkään ja kärjen tuntumassa vielä vuosia.

Viime talven loukkaantumiseensa asti hän pystyi ottelujen alussa pitämään lujilla ketä tahansa mutta ottelun tai turnauksen vanhetessa aivojen kapasiteetin hoitamattomuus tuli hänelläkin esiin ja peli heikkeni.

Tyypillinen ilmiö tästä johtuen on aivoille vaikean rystylyönnin heikkeneminen, jonka Federer tai moni sunnuntaipelaajakin on kokenut, kun aivot alkavat menettää parasta teräänsä.

Maailman vaimennusjohto on valitettavasti huonosti selvillä tästä fysiologisesti ilmiselvästä ilmiöstä, jonka vaikutusta voitaisiin laimentaa ja viivästyttää oikeilla toimilla.

Kommentoi kirjoittajalle