Kommentti HS:n uutiseen vanhuudenestopilleristä

10.01.2017

Tämä uutinen on taas lääketeollisuuden medikalisaation lobbausta eli mielipiteiden muuttamista lääkkeille edullisimmaksi.

HS: Tutkijat kehittelevät monipilleriä estämään vanhuuden vaivoja

Kaikki kemialliset lääkkeet rasittavat maksaa ja lisäävät maksasyöpien esiintymistä. Oikeasti terveellinen ruoka ja järkevät lisäravinteet eivät sitä tee.

Uutisen mukainen pilleri on jo keksitty. D-vitamiini.

Se on oikeastaan hormoni, joka ohjaa yli 100 geeniä. Hyvä määrä (120 150 nmol/l veressä eli 100–150 mcg syötynä) vaikuttaa tehokkaasti aivojen, suoliston, nivelien ja sydämen kuntoon, sekä estää kymmeniä erilaisia syöpiä.

Hyvä uni, stressintorjunta, liikunta, ravinto, lisäravinto, rentoutuminen, seksi ja kemikaalitorjuntatavat sekä SOME- ja päihderiippuvuuksien torjunta torjuvat tehokkaasti nykyiset elintasosairaudet, eikä maksa paljon.

Valtiovalta voisi tehdä useita kulukäyttäytymistä ohjaavia ja huonoja kulutustottumuksia suitsivia lakeja, joilla saisimme kansanterveyden reippaaseen nousuun ja säästäisimme helposti pois koko 7 mrd. kestävyysvajeemme. Nykyään sairauden hoito maksaa n. 20 mrd.

Suomalaisten terveiden elinvuosien määrä (säännölliseen lääkitykseen saakka) on lääketeollisuuden iloksi ollut laskussa jo toistakymmentä vuotta. Lihavuussairaudet, kasvaimet, suolistovaivat, kilpirauhasvaivat, mielenterveysongelmat ja aivosairaudet (masennus, muistisairaudet, AHDH, skitsofrenia, asperger), nivelrappeumat ja autoimmuunisairaudet ovat kaikki huolestuttavassa ja kalliissa kasvussa.

On täyttä haihattelua luulla, että jokin pilleri eliminoisi elintapavirheiden terveysvaikutukset.

Uutinen kuuluu sarjaan ”lupaavat tulevaisuuden syöpälääkkeet”, joihin viittaavia mielikuva- ja lobbausmainoksia on ollut jo 1970- luvulta lähtien.

Mitään lääkkeillä aikaansaatavaa läpimurtoa ei ole edes näköpiirissä elintasosairauksien tai syövän torjunnassa satojen miljardien panostuksista huolimatta.

Kommentoi kirjoittajalle