Kommentti HS:n uutiseen vauvakadosta

31.01.2017

Syntyvyyden laskuun on myös syitä, joita uutisessa ei kerrottu.

HS: Miksi Ruotsissa on vauvabuumi kun Suomessa kuollaan enemmän kuin synnytään?

Miesten genitaaliterveys, jonka pitää olla melko hyvässä kunnossa lapsen alulle saamiseen, on laskemassa nopeasti, ja ehkä menossa alle kriittisen tason.

Nuorten miesten vähentäessä liikkumistaan ja urheiluaan istuminen lisääntyy. Perinteisessä istumisessa mies istuu lantion alla kulkevien genitaalitiehyitten päällä, joten virtaukset (veri, hermot, imuneste) kiveksiin ja penikseen heikkenevät.

Lisäksi kivesten lämpötila nousee ruumiinlämmön tasolle tuolin ja vaatteiden takia, mikä on sperman ja testosteronin tuotannolle huono asia. Molemmat tuotetaan kiveksen keskiosassa, jossa lämpötilan tulisi olla vain 33 astetta.

Kivesterveys näkyy tilastoissa dramaattisesti. Nyt nuorten suomalaisten miesten ”sperm count” on keskimäärin vain n. 40 milj. / ml, kun se vielä 1960-luvulla oli lähellä 200 milj. Siitoskykyraja on 15 milj. tienoilla, jossa olemme lähivuosikymmeninä. Jo nyt on paljon nuoria miehiä, joilla sperma on lisääntymiseen liian huonoa. Monilla on myös testosteronia liian vähän miehisen ja perheen vastuullisen elättäjän rooliin. Testosteronin puute myös heikentää miehistä itsetuntoa sekä seurustelu- että aloitekykyä.

Istuminen myös lisää painetta eturauhaseen lantioaukon sisällä, minkä merkitystä lisääntymiseen ei vielä tunneta. Se tiedetään varmasti, että sillä on vaikutusta eturauhasen terveyteen dramaattisesti vanhemmalla iällä. Eturauhanen tuottaa spermassa olevan kermamaisen nesteen jossa siittiöt uivat.

Syitä lisääntymisterveyden ongelmiin miehillä sekä naisilla tuottaa ympäristössämme olevat hormonihäiritsijä-kemikaalit, joita on ainakin muutamia kymmeniä. Antibakteeriset aineet ovat näitä lähes järjestään. DBA eli muovin pehmentäjä on ehkä pahin. Sitä käytetään myös säilykepurkkien sisäpinnoilla. Käsittämättömästi senkin käyttö on vielä sallittua.

Korjauskeinoina istuminen, mieluiten alushousuitta, keskiraollisen satulatuolin päällä palauttaisi genitaalien nestevirtausta ja kivesten luonnollisen ja terveyden edellyttämän lämpötilan.

Kommentoi kirjoittajalle