Kommentti Hyvä Terveys -lehteen

05.05.2017

Seuraavassa toimivia ohjeita joilla saat itsesi parempaan kuntoon aika helposti

Ala syömään hyviä lisäravinteita reilusti ja niillä vältät vajaaravinteisuuden kehossa joka taas panee himoitsemaan roskaruokaa.

Suosittelen seuraavaa settiä: D-vitamiinia 100 mcg, Omega3 1 g, monivitamiinia niin monta pilleriä sitä että saat siitä Se 200 mcg, Jodi 150 mcg, reilusti B-vitamiineja, Mg 2 x 300 mg, Zn 20 mg, Cu 3 mg. Kromia (Cr) kun syöt 300 mcg niin makean himo vähenee ja ravitsevalla tummalla suklaalla vielä lisää.

Jos sinua väsyttää, turvottaa ja paleltaa niin ehkä kärsit hyvin tavallisesta kilpirauhasen vajaatoiminnasta, jota voit hoitaa ravitsemuksella tehokkaasti. Osta lääkäri Päivi Mäkeläisen kirja kilpirauhasongelmista. Tunnissa luet tiedot mistä johtuu ja miten omahoidolla saat energiasi takaisin.

Einekset eivät ole hyvä ratkaisu. Niiden raaka-aineet voivat olla tosi vanhoja, niissä on säilyvyyden takia mutta terveyden kannalta huonoja lisäaineita ja lisäksi suolaa, sokeria ja epäterveellisiä ja tulehdusta aiheuttavia kuumauutettuja halpoja teollisuusrasvoja reilusti.

Syö kotona vaikka pähkinä (saksanpähkinä paras) – rusina (näitä max 25 %) –sekoitusta, herkullisia hedelmiä, tuoreita vihanneksia, luomujogurttia johon voit laittaa vaikka tumma/raakasuklaamursketta jne. Kaikkiin smoothieihin yms. voi lorauttaa reilusti kylmäpuristettua oliivi/pellava/hamppuöljyä lisäämään terveellistä hyvää rasvaa, makua ja ruokaisuutta.

Kotona hyvä tehosekoitin mahdollistaa kaikenlaisten hyvin smoothien tekemisen jossa pohjalla on liotettuna siemeniä (chia, pellava, hamppu) ja päälle hedelmiä, marjoja, leväjauheita, öljyjä ja terveysmausteita (kurkuma, inkivääri, oregano, kaneli, rosmariini, valkosipuli).

Munakas on terveellinen voimaruoka, joka kannattaa tehdä runsaalla sipulilla, öljyllä, voilla, mausteilla ja hyvällä suolalla.

Runsas kuitu, hyvät rasvat, paljon ravinteita sisältä ruoka, täydentävät lisäravinteet ja tyhjien kalorien välttäminen ovat avain uuteen elämään.

Kommentoi kirjoittajalle