Kommentti ja täydennys HS:n lantionpohjauutiseen

12.11.2016

Uutisen tiedot ovat niin puutteelliset, että lukijoiden tiedontarpeen vuoksi täydennän niitä.

HS: Lantionpohjan lihaksilla voi parantaa ryhtiä ja jopa erektiota

Selkärangan puolelta tulevat Pudental hermot (joiden mukana kulkevat P. laskimot ja valtimot) hermottavat LP (lantionpohjalihaksia).

Tavallisessa istumisessa hermot ja tiehyet ovat puristuneena tuolin ja häpyluun väliin, mikä on voimakas lantionpohjan aluetta häiritsevä tekijä. Istuminen aivan tuolin reunalla vähentää tätä altistusta vähän.

Puristusongelmasta päästään eroon jos käytetään lantiolla väljiä vaatteita (alusvaateet ml) ja istutaan keskiraollisen (yli 30 mm rako) tuolin päällä. Tämä auttaa myös kiveksiä pysymään optimaalisessa 33 C lämmössä, mikä on tähdellistä testosteronin ja sperman laadun takia. Tällaisia satulatuoleja on saatavissa.

Alusvaatteettomuus olisi terveellisintä yhdistettynä ulostuksen jälkeiseen alapesuun. Tämä lisäisi genitaaliterveyden mukavuutta ja hygieenisyyttä paljon ilman haittoja.

Miehillä istumapaine altistaa erektiovaivojen lisäksi myös eturauhasvaivoille. Paine leviää lantioaukon kautta lantion sisään.

Huono ryhti haittaa suolistovirtauksen lisäksi myös lantiokaukaloa ja siten lantionpohjalihaksia. Siinä vatsan alueelle tuleva paine leviää myös ns. lantiokaukaloon litistäen lantionpohjalihaksia. Erityisesti synnytyksen jälkeen, kun LP:t ovat muutenkin heikot, on vaarana että liikunnan puute, ylipaino, huono ryhti ja paine vatsa- sekä lantiokaukalossa aikaansaavat kroonisen gynekologisen laskeuman, jonka voi kroonistua alle vuodessa synnytyksen jälkeen. Sitten lantiopohjanlihaksia ei enää pystytäkään jumppaamaan kuntoon.

Pystyistunta seisomaryhdissä juuri keskiraollisella satulatuolilla aktivoi myös LP. Siihen saadaan lisätehoa kurottelusta toistuvasti alaviistoon. Esim. kännykkä kannattaa pitää alahyllyllä ja saada LP kuntoon kuin huomaamatta.

Miesten kannattaisi tehdä toistuvia lantionpohjajännitysharjoituksia muutamia minuutteja ns. ei-seksuaalisen erektion aikana, ja näin treenata LP, erektiota ja lisätä testosteronin tuotantoa.

Kommentoi kirjoittajalle