Laihtuuko liikunnalla?

HS: Liikunta on surkea keino laihtua

Pelkkä liikunta ei pidemmän päälle toimi, mutta ei toimi myöskään kalorien laskeminen, kun kenelläkään ei ole kalorilaskukonetta silmissään tai päässään.

Painon pudotuksesta ei myöskään kannata haaveilla, jos on liikaa stressiä, kilpirauhanen yhtään vajaatoiminen, suolistossa on huonot bakteerit, suolisto on tulehtunut esim. ruuan kuiduttomuuden tai maito- tai viljatuotteiden takia, on yökukkuja ja -syöppö tai alkoholia kuluu paljon. Myös jotkut lääkkeet lisäävät painon nousua.

Painon pudottamisen estävät myös puhdistetut (prosessoidut) tai uppopaistetut viljat, prosessoidut siemenöljyt ja tärkkelykset, lisätty sokeri ja syömistä lisäävät teolliset makukoukuttajat kuten arominvahvenne (MSG) tai muut vastaavat, joita on usein eineksissä ja teollisissa pika- ja roskaruuissa.

Parhaiten toimii hyvin runsaskuituinen ja runsasrasvainen (luonnolliset rasvat) luonnollinen ja prosessoimaton kylläisyyttä tuottava ruoka, hyvät ruokatavat sekä liikunnalliset elintavat, jossa ateriat syödään klo 9 ja 19 välillä.

 

Kommentoi kirjoittajalle