Lapsien terveys vaakalaudalla

03.04.2017

Suurimpia syitä oireiluun ovat lapsen huonot ympäristötekijät.

HS: Jopa yli 20 % koululaisista oireilee psyykkisesti

Kotien elintavat ovat repsahtaneet ja monet perheet ovat kadottaneet terveelliset elintavat ja elämänsä hallinnan.

Lapsien huonovointisuus vaikuttavat yhteisvaikutuksena: roskaruoka, huonot unitavat, liika sokeri, huono eli väkivaltaviihde, vanhempien päihteet, vanhempien ja lasten yhteisajan loppuminen, liikunnan vähäisyys, ainainen ylivirikkeellisyys, elimistöön vaikuttavat kemikaalit ruuasta ja ympäristöstä, liika kiire ja stressi, hiljaisuuden ja rauhan puute, nettiriippuvuus, liika TV:n katsominen, aikuisviihteen katsominen, negatiivisen maailman uutisvirran vyöryminen myöskin lasten tietoisuuteen, jäsentyneen ja turvallisen maailmankuvan ja hengellisen viitekehyksen puuttuminen jne.

Terveellisessä perheessä haitalliset asiat osataan ja halutaan tunnistaa ja niiden määrää säädellään niin. että lapsi voisi kasvaa terveenä ja tasapainossa.

Nyt kun elämä on hallitsemattomasti mielihyvä- ja virikekeskeistä, lapsien aivojen biokemia on sekaisin. Siitä seuraa masentuneisuutta ja alakuloa ja muitakin terveydellisiä ongelmia joista ylipaino on yksi tavallisimmista. Tilanne luisuu meillä pian jatkuvasti katastrofiksi.

Opettajat joutuvat vastaanottamaan kaiken sen pahoinvoinnin mitä epätasapainosta koituu, ja väsyvät siinä rytäkässä itsekin.

Kommentoi kirjoittajalle