Miksi nukumme huonosti?

07.09.2018

Univaikeuksiin syynä on lähes aina omat huonot tapamme, mutta on kaksi muutakin asiaa, joita harvemmin osataan ottaa huomioon.

HS: Nukuitko huonosti viime yönä?

Ensimmäinen on kehon liian matalat rautatasot (Hb, S-ferritin ja trans- rauta). Puutteellisen ravitsemuksen, huonon ravintoaineiden imeytymisen tai runsaiden kuukautisten takia valtavalla ihmisjoukolla on liian huonot rautatasot.

Toinen tekijä on salakavala maasäteilykenttä, joka menee sängyn poikki. Makuuhuoneen maadoittamisen maasäteilyltä hoitaa 2 mm kuparilanka, joka tekee lenkin sängyn reunoja myöten tai jalkalistan alla ja joka johdetaan maadoituspisteeseen eli betoniin, metalliseen vesijohtoon tai maadoitetun pistorasian maadoituspäihin.

Suurin syyllinen heikkoon nukkumiseen on kuitenkin liika ruudun tuijottaminen, sillä sen kautta tuleva sininen valo ja viihteestä tulevat voimakkaat tunteet sekoittavat sympaattista hermojärjestelmäämme. Nukumme huonosti ja unen laatu on heikkoa, vaikka tunteja tulisikin.

Meidän pitäisi myös alkaa tehdä yhteiskunnasta enemmän iltauninen lopettamalla myöhään järjestettävät tapahtumat ja luoda uusi, muodikas hyvinvoivan elämisen kulttuuri, joka ei tee ihmisiä riippuvaisiksi kännyköistä ja joka motivoi vanhempia huolehtimaan nuorten nukkumaanmenoajoista.

Kommentoi kirjoittajalle