Miksi väljät vaatteet?

HS: Vääränlaiset vaatteet voivat olla syy kehon jumeihin

Oikeasti terveelliset vaatteet eivät purista yhtään eikä mistään. Kaikki jatkuva ja ihoon jälkiä jättävä puristus sulkee herkkää mikronestekiertoamme suurelta ihoalueelta ja myös sen alta.

Jo 1 dl pehmytkudosta sisältää 500–700 km mikrosuonia. Se on siis täynnä elintärkeitä tiehyitä, joilla ei ole puolustusmekanismia vaatteiden puristusta vastaan.

Sukkien puristusjäljet nilkoissa, vöiden ja alusvaatteiden vyötäröllä ja reisissä sekä liivien jäljet ylävartalossa kielivät haitallisista vaatteista. Tavalliset alushousut puristavat miehen kivekset vartaloon kiinni, jolloin niiden lämpötila nousee terveellisestä 33 asteesta kehon lämpöiseksi. Testosteronin ja sperman tuotanto häiriintyy.

Kengät puristavat lähes järjestään jalkateriä. Niiden tulisi olla joka puolelta jalkaterää hieman (vaikka 1 mm) väljät ja puristamattomat.

Pitkä suorat housut on aina suunniteltu seisovalle ihmiselle. Siksi ne puristavat haitallisesti pakaroita, nivustaipeita, genitaaleja, reisiä ja vyötäröä, kun istutaan tavalliselle tuolille. Tässäkin suhteessa keskiraollinen satulatuoli on parempi. Sillä lantion alueen vaatepuristukset jäävät vähäisemmiksi.

Vaatepuristus aiheuttaa selviä terveyshaittoja kudoksissa sekä immuunijärjestelmän heikentymistä. Kireät vaatteet estävät myös rennon ja miellyttävän liikkeen, jolloin liikkuminen ja urheileminen ei ole yhtä mukavaa eikä palkitsevaa. Jo sukkahousujen ja muidenkin strech-vaatteiden puristus on iholle ja mikrosuonistolle liikaa ja aiheuttaa monenlaisia haittoja.

Optimaaliset toimistovaatteet miehillä olisivat siistit haalarit ilman alushousuja, joissa yläosa voi olla vaikka paidan näköinen. Tällaisia vain ei tehdä kuin erikoistilauksesta. Naisilla on valittavanaan lukematon määrä täysin puristamattomia leninkejä, joiden käyttäminen ilman rintaliivejä olisi terveellisin ratkaisu.

 

Kommentoi kirjoittajalle