Millä ruokavaliolla hyvä maksan ja suoliston terveys

IL: Rasvamaksa voi johtua suoliston epätasapainosta

Kovat rasvat eivät haittaa suolistoa. Kovat rasvat (liha, maito, muna, kookosrasva, voi jne.) ovat luonnollisia terveellisiä rasvoja, jotka nimenomaan ylläpitävät kasvisten (hedelmät, vihannekset, marjat, sienet, siemenet, pähkinät) ja runsaan kuidun ohella hyvää suolistoterveyttä.

Kovien rasvojen tuomitseminen on tutkimuksiin perustumaton ja virheellinen hokema. Ranskalaiset syövät eniten EU:ssa kovia rasvoja ja he ovat solakimpia ja heillä on EU:n paras sydänterveys.

Vaarallisia ovat prosessoidut siemenöljyt, joista EU:n elintarvikevirasto varoitti, ja erityisesti palmuöljy, joka on syöpävaarallinen ja jota teollisuus saa prosessoituna piilotettua eri tuotteisiin yli 50 kg/hlö/v.

Nopeita hiilihydraatteja, kemikaaleja ja kännykkäsäteilyä saava suolisto kasvattaa vähitellen epänormaalin ja sairastuttavan bakteeriflooran, josta säteilee ongelmia: ylipainoa, muistisairauksia, maksan rasvoittumista, verisuoniongelmia, hiljaista tulehdusta.

Ns. kokoviljoja pitää myös syödä erittäin harkitusti ja vähän. Niissäkin on paljon tärkkelystä. Valkeaa vehnää on lähes joka paikassa eniten, katso tuoteseloste. 100 % kaura- tai ruisleipä ilman vehnää ja sokeria on ok, mutta vain 1-2 palaa päivässä. Myös peruna kannattaa hyvässä dieetissä jättää pois, pikaruuasta puhumattakaan.

Hyväryhtinen istuminen parantaa muiden hyötyvaikutusten lisäksi ryhtiä ja aktivoi vatsan lihaksia ja näin nopeuttaa suoliston läpivirtausta ja parantaa suoli- ja mikrobiterveyttä. Keskiraollinen keinuva satulatuoli on tehokas ja vaivaton tapa saada hyvä ryhti.

Kommentoi kirjoittajalle