Millainen ergonomia etätöihin?

HS: Koronavirus voi viedä yllättäen kenet tahansa kotikaranteeniin

Hyvä ryhti saavutetaan ongelmattomasti vain keskiraollisella laadukkaasti muotoillulla ja mieluiten vielä keinuvalla satulatuolilla.

Reisien laskeutuminen 45 asteen kulmassa alaviistoon ja lantionpohjalle kudoksille ja genitaaleille pakopaikan tarjoava keskirako mahdollistavat lantion pitämisen seisomaryhdissä, mikä on koko ylävartalon hyvän ryhdin perusedellytys.

Automaattisesti pysyvä hyvä ryhti taas tuottaa terveen selän, syvemmän hengityksen, paremmin toimivan suoliston ja tärkeimpänä, enemmän happea ja ravinteita aivoille.

Hyvä istumaergonomia vaatii pikasäädettävän pöydän, ja mahakolollista kyynärpehmikettä, telakointiasemaa, lisämonitoria (tai ainakin läppäritelinettä) ja lisänäppistä ei kannata halpoina mutta tehokkaina lisälaitteina unohtaa.

Ergonomiaan kuuluvat myös tärkeät työvaatteet, joilla on suuri merkitys supertärkeille nestevirtailuille eli aineenvaihdunnalle.  Lantion ja vyötärön alueella edullisinta ryhdin ja aineenvaihdunnan kannalta olisivat täysin puristamattomat ja kevyet vaatteet. Näitä olisi naisilla vaikka väljä mekko tai legginsit ja miehellä jotkut ohutkankaiset löysät housut.

Farkut ja sukkahousut ovat aina huonoja istumavaatteita. Myös alusvaatteet ostetaan järjestään liian pieninä eli kireinä. Tällöin ne estävät virtailuja eli jättävät jälkiä ihoon. Alusvaatteettomuus olisi ylivoimaisesti järkevintä.

Työn tuottavuutta lisää myös vähähiilihydraattinen, runsaskuituinen ja -rasvainen ruokavalio, jossa on paljon kasviksia (marjat, hedelmät, vihannekset, sienet, siemenet, pähkinät, levät).

Tällainen ruokavalio pitää verensokerin tasaisena ja työtehon hyvänä.

Kommentoi kirjoittajalle