Millainen etätyöergonomia?

HS: Selkä voi kipeytyä etätöissä pahoin

Jutussa suositeltuja perinteisiä työasentoja kannattaa käyttää vain hetkellisesti. Täysiaikaiseen etätyöhön ne eivät riitä läheskään, jos työterveys ja tuottavuus halutaan pitää hyvällä tasolla.

90/90 asteen istuma-asento on todettu toimimattomaksi selkä- hartia- niskaterveyden takia. Pääasiassa tästä onnettomasta asennosta johtuen meillä on Suomessa yli 800 000 alaselkäkipuista tänäkin päivänä.

Ilman tukea olevat kyynärpäät ja lattiasta irti olevat kantapäät, sekä alaspäin suuntautuva katse pään riiputuksineen ovat myös puutumista ja vaivoja tuottavaa ergonomiaa.

Toimihenkilön kotitöihin, joiden tuottoarvon odotetaan olevan tuhansia joka päivä, pieni säätöpöytä ja satulatuolituoli -setti on äärimmäisen kannattava ja järkevä valinta. Myös laatumerkeissä sellaisia saa jo muutamalla satasella.

Terveellisin ja tuottavin tuoli on keinuva, keskiraoltaan säätyvä ja anatomisesti oikein muotoiltu satulatuoli ja sen kanssa pöydän reunaan kiinnitettävä mahakolollinen kyynärpehmike-lisävaruste.

Satulatuoli tuottaa hyvän ryhdin ja siten terveen selän, syvemmän hengityksen, paremman suolistoterveyden ja paremman verenkierron aivoihin, keskirako taas mukavamman istunnan, jossa myös sisälantio- ja genitaaliterveys on kunnossa.

Alle 100 € maksavat lisänäppis, telakka-asema ja lisämonitori ovat myös välttämättömiä työkaluja. Näin varustettuna etätyöntekijä pysyy kunnossa ja työskentelee ja tuottaa tehokkaasti, jolloin myös työnantajakin saa paljon enemmän.

Kommentoi kirjoittajalle