Mitä haittaa sokerista?

01.09.2017

Kuusipalon suositukset ja väitteet ovat osin virheellisiä ja vahingollisia.

HS: Yhä useampi viettää sokeritonta syyskuuta

Jenkkitutkimuksen mukaan 30 vuodessa vain sokeri on merkittävästi lisääntynyt läntisessä ruokavaliossa ja lihavuus monikertaistunut. Lihavuus lyhentää elämää, lisää satojen sairauksien riskejä ja romahduttaa jaksamista ja itsetuntoa.

Sokeri ja nopeat hiilihydraatit kasvattavat suolistossa haitallista bakteerikantaa, joka koukuttaa makealle, on ilmeisesti mukana suolen tulehduksellisuudessa ja sitä kautta kilpirauhasen vajaatoiminnassa, heikentää mielenterveyttä ja aiheuttaa pitkän päälle muistisairauksien riskiä. Mm Alzheimeria nimitetään perustellusti kolmanneksi sokeritaudiksi. Diabetes, sokeritauti, räjäyttää kansanterveyskustannukset jo 10 vuoden sisällä.

Aasian suurmaiden kansanterveys ajautuu lähivuosikymmeninä kaaokseen nuoren ja täysin epäterveellistä kännykkä- ja sokerielämää elävien aikuistuessa kaikkine vaivoineen ja rapakuntoisine kehoineen.

Vaarallista on, että kansanterveyden vaalijat sallivat sokerilisäyksen myös lähes kaikissa ”suolaisissa” teollisuus- ja einesruuissa. Hämäyksen vuoksi sokeria myydään yli 50:llä eri nimellä. Vain todelliset asiantuntijat tunnistavat kaikki eri muunnettujen sokerien nimitykset lisätarvikelistassa. Sokeria lisätään, koska se on halpaa ja saa ihmiset ahmimaan kyseistä tuotetta vielä lisää.

Vaarallisinta on hedelmäsokeri (= fruktoosi, muunnettu maissitärkkelys yms.), koska vain maksa voi sitä pilkkoa ja siitä tuleva energia rasvoittaa maksaa alkoholin tapaan. Länsimaissa onkin järkyttävästi ylipainoisia, rasvamaksaisia lapsiakin (kuten vanhoja juoppoja) jo aivan yleisesti. Vastuulliset ja asiaa tuntevat lääkärit ovat tästä kauhuissaan.

Sokerin eli makean syöntitavat ovat järjestään lapsilla huonommat kuin heidän vanhemmillaan samassa iässä ja se näkyy.

Sokeriteollisuus rekrytoi ja korruptoi ravitsemustutkijoita ja kansanterveystieteilijöitä puhumaan vastuuttomasti sokerin puolesta, myös Suomessa.

Kommentoi kirjoittajalle