Miten estää eturauhassyöpä

HS: Eturauhassyöpään suhtaudutaan liian huolettomasti, sanoo syöpälääkäri

D-vitamiinitason on oltava hyvä, myös tämän syövän estämiseksi. Yli 120 nmol/l taso on tehokas, ja on terveen ja vastustuskykyisen luonnollinen ja hyvä suojataso.

Istuminen tavallisella tuolilla on genitaaleille ja sisälantion elimille suuri riskitekijä, sillä se heikentää nestekiertoa (veri ja imuneste) ja siten siellä olevien elinten hyvinvointia. Nestekierron heikkous poistaa kudoksia happamoittavia aineenvaihduntajäämiä hitaasti ja tuo paikalle hitaasti ja ehkä riittämättömästi tärkeitä happea, ravinteita ja immuunijärjestelmän suojasoluja.

Tutkimuksissa on todettu että tästä johtuen istumatyön lisääntyminen korreloi suoraan eturauhassyövän esiintyvyyteen. Liikkuvilla metsästäjä–keräilijä-heimoilla ei tätä ongelmaa ole.

Syöpätilastoista ilmenee, että miesten kaikista syövistä lähes puolet sijaitsee lantion alaosassa pienellä alueella eri elimissä, eli juuri siellä minne haitallinen istumapaine kohdistuu.

Tehokas keino estää paineenmuodostus ja eturauhasen sairastuminen on käyttää väljiä alus- ja päällyshousuja ja istua keskiraollisella satulatuolilla. Alushousuttomuus väljien ja ohuiden päällyshousujsen kanssa parantaa tilannetta entisestään.

Kirjallisuudessa liikkuu tietoja, että säännöllinen seksielämä olisi myös suojatekijä.

Kommentoi kirjoittajalle