Miten estää vaarallinen hiljainen tulehdus

Tavallisia tulehdusalueita ovat ikenet ja yleinen suoliston krooninen tulehdus. Se aiheuttaa ylipainoa, koska väärien ruoka-, liikunta- ja elintapojen vuoksi suolistossa on haitallisia bakteereita.

Perusvirhe on, että syömme kuituja vain 13 g, kun kivikauden ihminen söi 100–150 g. Hän myös käveli paljon, ei kiristänyt vatsaansa vöillä, tiukoilla vaatteilla tai puristanut huonolla istumisella. Kaikki nämä tekijät vaikuttavat suolen sisällön läpivirtaukseen, millä taas on ratkaiseva vaikutus tulehduksen määrään.
Hidas virtaus muuttaa bakteeristoa, tuottaa suolenseinämälle haitallisia biokemikaaleja ja kuivuva uloste paksunsuolen alaosassa ja peräsuolessa myös ”raapii” suolenseinämää vahingoittavasti.

Koska istumme valtaosan valveillaoloajastamme, työistumisen tulisi tapahtua keskiraollisella keinuvalla satulatuolilla, jo genitaali- ja sisälantioterveydenkin vuoksi. Päällä tulisi olla ehdottomasti keskivartalosta ja lantiosta väljät vaatteet ja lisäksi meidän tulisi kävellä pitkin päivää ainakin 7000 askelta suolistovirtaustenkin takia.

Tulehdukset aiheuttavat hapettumista, joita vastaan meidän tulisi syödä tulehduksen estoaineita, antioksidantteja ruuassa ja lisäravinteina nykyistä enemmän. Itse syön kasviksia (marjat, vihannekset, hedelmät, siemenet, sienet) kilon päivässä, mikä on helppo koostaa. Siihen kuuluu kaksi lasillista siemen-marja-smoothieta, pari hedelmää, yksi granaattiomena ja avokado, välipalaporkkanoita/tomaatteja, reilusti salaattia aterialla sekä kasvispitoinen ja rasvainen valkuaisruoka.

Terveellisiä kovia rasvoja ovat kookos, kaakao, luomuvoi, kananmunan rasva ja epäterveellisiä pika- ja valmisruuissa olevat prosessoidut pehmeät rasvat. Euroopan sydänterveimmät kansalaisen, ranskalaiset, syövät eniten kovia rasvoja. Sveitsiläiset ovat molemmissa toisina.

Tulehdusta estävässä ruokavaliossa on hyvin niukalti viljahiilihydraatteja ja paljon terveellisiä kovia rasvoja sekä edellä mainittuja kasviksia.

Kommentoi kirjoittajalle