Miten tehostan aineenvaihduntaa

HS: Aineenvaihduntaan liittyy lukuisia harhaluuloja

Lihas kuluttaa paljon enemmän energiaa kuin rasva, joten suurilla lihaksilla on merkitystä. Hissutteleva liikunta ei niitä kasvata, vaan voimaharjoittelu.

Kilpirauhasen toiminnan vilkkaudella on paljon väliä. Jos kilpirauhanen toimii vilkkaasti, henkilö on virkeä, aktiivinen ja solakka sekä kädet ja jalat ovat lämpimät. Seleenin ja jodin puute aiheuttaa kilpirauhasen vajaatoimintaa. Ylipaino, alakulo, hidas suoli, kylmät kädet ja jalat sekä energian puute ovat tyypilliset oireet hypotyreoosissa. Merilevä poistaa jodin ja parapähkinä seleenin puutokset. Myös rautaa, magnesiumia, sinkkiä ja D-vitamiinia tarvitaan reilusti.

Vajaaunisuus tekee hitaaksi ja voimattomaksi. Silloin ei liiku ja ahkeroi kuten hyvin levänneenä. Valvominen myös nostaa veren sokeria ja siten myös painoa, mikä lisää väsymistä.

Kun syödään tärkkelyspitoisia hiilihydraatteja, veren sokeri kohoaa helposti yli normaalin (6,5) tason ja silloin energia säilötään rasvana. Tärkkelys- ja sokerihiilihydraattien niukkuus estää tämän haitallisen prosessin ja sen lisäksi yleiset suolen oireilut ja tulehdukset.

Kuituköyhä dieetti hidastaa suolen toimintaa, häiritsee immuunivastetta ja hormonien eritystä ja aiheuttaa epäsuorasti toiminnallista passiivisuutta.

Istuminen keskiraollisella keinuvalla satulatuolilla hyväryhtisesti syventää hengitystä, nopeuttaa suolen toimintaa, parantaa verenkiertoa aivoihin, lisää mikronestevirtailuja erityisesti alaraajoihin ja näin yhdessä nopeuttaa kokonaisaineenvaihduntaa.

Kommentoi kirjoittajalle