Miten torjun yleistä testosteronin puutetta

20.06.2017

HS: Moni mies kärsii tietämättään testosteronin puutteesta 

Uutisesta puuttuu niin paljon tietoja ja osa on lisäksi vääriä, että sitä on pakko täydentää.

Ensinnäkin Piha lausuu väärin että sinkistä ei olisi puutetta. Lievää puutetta on varsin yleisesti ja vakavaakin paljon. Sinkin lisäksi pitää saada kuparia n. 1/7 – 1/10-osa sinkin määrästä, että se imeytyy.

Sinkki osallistuu kehossa n. 200 biokemialliseen reaktioon ja on magnesiumin jälkeen tärkeimpiä mineraaleja. Apteekista saatavalla sinkkisulfaattitestillä puutteen voi itse helposti todeta.

Testosteronin suhteen uutinen oli kuin lääkemainos.

Todellisuudessa mies voi ehkäistä puutetta monin eri tavoin elintavoillaan. Piha on oikeassa siinä, että jo nuorena kannattaa ottaa lähtöarvo ja seurata sen kehittymistä vanhetessa.

75 % testosteronista tuotetaan kiveksissä ja 25 % lisämunuaisissa. Kivesterveys on siis keskeistä. Kivesten olosuhteet ovat yleensä surkeat: niihin kohdistuu reisistä, vaateista ja istumisesta painetta ja niiden lämpötila on paljon niiden optimaalisen 33 asteen yläpuolella. Lisäksi tavanomainen istuminen katkaisee elintärkeät virtaukset genitaaleihin tulevista tiehyistä painaen ne häpyluun ja tuolin väliin.

Keskiraollinen satulatuoli, hyvin väljät ja ilmavat alushousut (parasta on ilman alushousuja) ja oikeasti väljät päällyshousut parantavat kivesterveyttä merkittävästi. D-vit. min. 100 mcg/pv, Zn 20 mg, Cu 3 mg auttavat. Sauna, avantouinti, lihasharjoittelu ja säännöllinen seksi (vaikka omaseksi) on myös avuksi. Miehellä esiintyvien ns. ei seksuaalisten erektioiden pitkittäminen mm. penistä koskettelemalla ja lantionpohjalihaksia jännittämällä lisää testosteronin tuotantoa.

Testosteronin tuotantoa kannattaa tukea kaikin keinoin miehen ”mummoutumisen” estämiseksi. Siihenkin pätee biologian rautainen laki: Use it or Loose it.

Kommentoi kirjoittajalle