Palmuöljy kielletään myrkyllisenä

03.04.2017

Kommentti rasvauutiseen HS:ssa

HS: Palmuöljyssä on syöpävaarallisia aineita

Uutisessa on useita virheitä ja puutteita.

Palmuöljyä elintarviketeollisuus onnistuu syöttämään meille jopa 46 kg/hlö/v. Samaan aikaan oikeasti terveellisiä kylmäpuristettuja rasvoja myydään alle 6 l. Hyvä että palmuöljy nyt kielletään vaikkakin se tapahtuu myrkyllisyyden takia.

Mielenkiintoista, että nyt on kelkka viralliseltakin taholta nyt käännetty, vaikka palmuöljy on ns. ”pehmeä kasvisrasva”.

Rypsiöljy ei ole terveellinen rasva. Ensinnäkin siinä on 6 kertaa enemmän Omega6 (60 %) kuin Omega3 (10 %). Lisäksi se ei kestä kuumentamista pilaantumatta.

Sydänterveydessä tiedetään että Omega6 / Omega3 -suhde on pahasti vääristynyt teollisuusruokavaliolla (kaikkialle tuputetun palmuöljyn takia) ja saamme sitä aivan liikaa, mikä on varmasti riski sydän- ja verisuoniterveydelle ja todennäköisesti riski suolistoterveydelle.

Kookosrasva on sitä vastoin terveellinen rasva ja erinomainen pannurasva. Harmillista että kotimaiset asiantuntijat eivät ole perehtyneet kunnolla tutkimukseen ja näin levittävät väärää tietoa.

Suomalainen rasvapolitiikka horjahtelee pahasti. Rasvainen maito ja muut eläinrasvat tuomittiin munankeltuaisia myöten parikymmentä vuotta sitten. Nyt muna on julistettu terveysravinnoksi ja maidon rasvakin on päässyt pannasta.

Ranska, jossa syödään eniten eläinrasvaa Euroopassa, on myös sydänterveellisin maa. Sveitsi kuluttaa toiseksi eniten ja on toiseksi sydänterveellisin.

Suomessa on syöty tutkijoiden ja teollisuuden myötävaikutuksella valtavasti palmuöljyä ja muita huonosti tutkittuja ja haitallisesti kuumauutettuja halpoja kasvisrasvoja.

Olemme lihavia, masentuneita ja suolistoterveytemme on surkeassa kunnossa, mistä johtuen myös meitä odottaa jättimäinen Alzheimer-epidemia, jonka noususta on jo selvät todisteet.

Kommentoi kirjoittajalle