Peräpukamien ehkäisyyn on tehokkaat ja toimivat keinot

08.12.2017

Kirjoittaja on jättänyt joitakin tärkeitä asioita sanomatta.

HS: Peräpukamat ovat vessassa pitkään viihtyvän vaiettu ja kiusallinen vaiva 

Suoliston hoito osataan huonosti. Peräpukamat, jotka usein esiintyvät muiden suolistohäiriöiden ohessa, ovat yksi yleisimpiä terveysongelmia. Länsimaissa ulostuslääkkeitä käytetään jättimäiset määrät, mikä kertoo suuresta ongelmasta.

Suoliston alapäässä liian pitkään oleva uloste myös ärsyttää ja tuhoaa suolen sisäseinää, epidermiä, aiheuttaen tulehdusta, joka on keskeinen hyvin yleisen paksunsuolen alapään ja peräsuolen syövän tekijä.

Ummetusta aiheuttaa merkittävästi istuminen tavanomaisessa asennossa eli kasaan painuneena, jota ei voi juuri välttää tavallisella tuolilla. Järkevintä on istua laadukkaalla keinuvalla keskirakoisella satulatuolilla, joka pitää keskivartalon suorassa, suolistoa hierovat vatsalihakset aktiivisena ja mahdollistaa suoliston oman refleksimäisen peristalttisen liikkeen, joka ”puristelee” suolen sisällystä eteenpäin.

Artikkelissa puhuttiin aivan oikein kuidun lisäämisestä. Syömme kuitua n. 13 g / pv kun meidän hyvän suoli- ym. terveyden takia tulisi syödä 50 g / 1000 kcal eli moninkertaisesti. Näin suuri lisäys muuttaa koko dieettimme paljon terveellisempään suuntaan.

Terveellisimpiä ovat paljon kuitua ja rasvaa sisältävät kasvikset kuten siemenet (liotettuna ja tehosekoitettuna hedelmien ja marjojen kanssa), pähkinät ja pavut joista yksi parhaista ovat linssit.

Marjoissa on sekä valtavasti terveellisiä suojaravintoaineita, sekä loistavasti suolen toimintaa nopeuttavaa kuitua. Syö 2–4 dl / pv marjoja liotettuna ja tehosekoitettuna, jotta myös siementen suojaravinteet saadaan kaikki hyötykäyttöön.

Veden juominen eli kuivumisen ehkäisy ja reilu määrä terveellisiä kylmäpuristettuja öljyjä (ei rypsi) auttaa myös suolen toiminnassa.

Artikkelissa puhuttiin peräaukon pesemisestä kosteuspyyhkeillä. Ei se mitään pesemistä ole. Pestään vaan reilusti käsisuihkulla selkäpuolelta, mikä puhdistaa ja antaa hyvän olon.

Kommentoi kirjoittajalle