PMS:äänkö lääkkeitä?

07.06.2017

Tulehduskipulääkkeet eivät ole järkevä vaihtoehto PMS-oireisiin.

HS: PMS-oireet huonontavat monen naisen elämänlaatua

Siinähän on kyseessä ”hormoniorkesterin” epätasapaino, jossa ”soittavat” kilpirauhanen, lisämunuainen, aivolisäke, munasarjat, lisäkilpirauhanen, osa haimasta, kateenkorva, käpyrauhanen.

Erittäin usealla naisella on kilpirauhasen ja suoliston tulehduksellisuuden oireyhtymä, jossa on usein mukana myös muita hormonien tuottajia.  Kyse on puhtaasti elintapavaivasta. Siis elintapojen korjaamisella myös niistä päästään eroon.

Lääkkeiden syöminen päiväkausia jokaisena kuukautena on järjetöntä, varsinkin kun niihin tulee riippuvuutta ja ne tuhoavat suoliston hyviä bakteereita, joilla taas on tärkeä rooli monessakin asiassa, mm. immuunivasteen muodostamisessa.

Elintapakorjauksena tärkeimpänä on tiheäravinteinen ruoka ja sitä täydentävät järkevät lisäravinteet. Meille on koulutettu ns. ravintovalmentajia, jotka osaavat neuvoa yksilöllisesti, myöskin ne laboratoriotestit, joita kannattaa vaivan tarkaksi kartoittamiseksi ottaa.

Liikunnan lisääminen kuuluu lähes aina mukaan. Saunalla on lähes aina tasapainottava vaikutus samoin kuin seksillä.

Hyvä uni on myös välttämätön, jonka parantamiseksi on tarvittaessa paljon tehtävissä

Steroidihormoni D-”vitamiinin” puute on mukana monissa hormonihäiriöissä.

PMS:ään löytyvät turvalliset ja luonnonmukaiset keinot, jotta kenenkään ai tarvitse tällaisessa vaivassa jäädä heikosti toimivien ja useita haittavaikutuksia sisältävien lääkkeiden varaan.

Kommentoi kirjoittajalle