Rasvamaksa jo yleinen vaiva

20.10.2017

Suomalaiset ravintosuositukset kannustavat syömään paljon hiilihydraatteja ja sokeriakin 10 % energiasta.

HS: Moni suomalainen syö maksansa sairaaksi

Kun näin toimii, suolistoon kehittyy hiilihydraatteja suosiva bakteerikanta, ja silloin syntyy myös riippuvuus nopeasti imeytyvän ruuan syömiseen. Tämä takaa jatkuvan painon nousun ja heikkenevän kansanterveyden, kuten meillä on tapahtunut ja kiihtyvästi tapahtuu.

Käsittämättömästi sokerin ja runsaan hiilihydraatin aktiivinen puolestapuhuja on Helsingin yliopiston ravitsemustieteen prof. Fogelholm, joka on myös valtion ravitsemusneuvottelukunnan pj. ja siten maan ”ylimmäinen” ravitsemusneuvoja. Hänen politiikkaansa tietysti selittää se, että hän on tehnyt OTO-”projekteja” Coca Colalle.

Lääketeollisuus on hoitanut oman ”myynninedistämispolitiikkansa” niin hyvin että useat Suomen ravitsemustutkijoista ja mielipidejohtajista ovat häkellyttävästi samoilla linjoilla.

Suuren maailman riippumattomat ravitsemustutkijat suosittelevat ns. vähähiilihydraattista ”ketogeenista” dieettiä, jossa pääpaino (40-60 % energiasta) on hyvillä rasvoilla (kala, voi, siemen, pähkinä, muna, avokado, sekä kookos, oliivi, hamppu, shiia ja pellava kylmäpuristettuna) runsaalla siemen- ym. kasvikuidulla (50 g/ 1000 kcal) ja kasviksilla ja laadukkaalla valkuaisella. Viljaperäisiä hiilihydraatteja suositellaan vain kokojyväisenä ja vain n. 30 g/pv.

Näin syöden maksa pysyy kunnossa, ihminen solakkana ja terveenä ja lääkemenot poissa.

Tämä ei tietenkään sovi valtavalle sairaanhoitoklusterille, joka saa rahansa (yli 20 mrd.!) sairaista ihmisistä, ja siksi virheellistä ravitsemusneuvontaa jatketaan, valtio ei tee ennaltaehkäisevää kansanterveysohjelmaa ja kansalaiset lapsista alkaen lihovat yhdessä kriisiytyvien rasvamaksojensa kanssa.

Kommentoi kirjoittajalle