Rasvateoriaa haudataan yhä – THL:n vastustuksesta huolimatta

23.02.2017

Kommentti rasvateorian heiveröisestä uskottavuudesta

HS: Kova rasva ei olekaan haitallista sydämelle

Kesällä 2015 arvovaltainen TIME Magazine julisti kansikuvallaan ”RASVATEORIAN HAUTAJAISIA”. Lehdessä todistettiin monin tieteellisin perustein vanhan rasvateorian virheellisyys.

THL:n ja Puskan teoriat menivät romukoppaan myös 2010 MOT:n ”Rasvainen kupla” ja Kolesterolipommi” -ohjelmissa, jotka vieläkin ovat katsottavissa Areenan Elävässä arkistossa. Rasvahysterian hulluina vuosina Suomessa lähes kaikki heittelivät arvokkaat ja ravintorikkaat munien keltuaiset roskiin THL:n suosituksesta.

Rasvateorian perusteella on myyty n. 160 mrd tahtia tarpeettomia tai haitallisia statiineja. Mm tri Tolonen ja statiineista täpärästi hengissä selvinnyt Utriainen todistavat viralliset harhaanjohtavat faktat yhdessä kirjoittamassaan kirjassa. Tolonen on vuosikymmenet sivuillaan todistanut tutkimuksiin viitaten rasvateorian virheelisyyden.

Ranskassa käytetään eniten eläinrasvoja Euroopassa ja sydänterveys on Euroopan paras. Sveitsi on kakkosena toiseksi suurimmalla eläinrasvojen kulutuksellaan.

HDL ja LDL kolesterolit ovat molemmat tarpeellisia. LDL:ssä on ”small dence LDL particles” jotka ovat oikeasti vaarallisia verisuonille. Niiden määrää nostaa sokeri. Siksi sokerin tyypillinen runsas kulutus onkin suurin riskitekijä.

Järkeville havainnoijille on ollut jo kauan selvää että rasvateorian puskemisessa on takana kaupalliset intressit. Lääketeollisuus on nytkin tiukasti THL:n kumppani ja THL itse on lääkkeiden tukkujakelija. THL:n käypähoitosuositusten erikoislääkärityöryhmien asiantuntijalääkärit saavat palkkioita lääketehtailta. Kaikki eivät sitoumuksiaan halua paljastaa vaikka säännöt niin käskevät. Tämä kävi ilmi eräästä toisesta MOT:n ohjelmasta.

Tunnettu terveyskehittäjä, personal trainer ja Suomen kuudenneksi tunnetuin terveyspersoona Tomi Kokko söi 1 kk ravintosuositusten mukaan ja lihoi 7 kg. Myös veren sokeriarvot heikkenivät sinä aikana selvästi.

Eiköhän tässä ole todisteita jo tarpeeksi.

Kommentoi kirjoittajalle