Riittääkö venyttely hartioiden hyvinvointiin?

HS: Vaikka venyttelisit, on kehossasi todennäköisesti kaksi kohtaa jumissa

”Selän eteen pyöristyminen ei itsessään ole haitallista…” Visuri on mielestäni väärässä.

Selän pyöristyminen, mikä tapahtuu tavallisessa eli huonossa istuma-asennossa on yleisin syy alaselän kivuille ja hartiajumeille. Koko selkä painuu kaarelle, jota vartalon etupuolella olevien hartioiden, käsien ja pään paino vielä taivuttaa lisää. Näin nivelissä on staattisesti väärät kulmat, jännitykset ja välilevypaineet sekä rappeuttavan huono makro- ja mikrotasoinen nestekierto.

Kun istumme huonosti 10 -16 tuntia päivässä, muutaman minuutin hartiavenyttelyt eivät tilannetta yksin ratkaise. Koko ryhti on korjattava, jotta hartia-aluekin saadaan rennoksi.

Tehokkainta on siirtyä istumaan anatomisesti muotoillulla (reisien nestekierto!), keskiraollisella ja keinuvalla satulatuolilla, jolla istuminen hyvässä seisomaryhdissä on helposti mahdollista.

Keinuminen aktivoi selän liikettä ja siten nestekiertoa, ja keskirako mahdollistaa häpyluulle ja genitaaleille miellyttävän paikan, jotta lantio voi olla luonnollisessa asennossa.

Oikealla korkeudella oleva pöytä / työ, katseen suunta eteen ja kyynärpäiden tukeminen pehmustein rentouttavat selkää ja hartioiden seutua vielä lisää.

Kommentoi kirjoittajalle