Skannataanko bakteereita vai vahvistetaanko vastustuskykyä

Bakteeriskannaus ajatuksena on epärealistinen muualla kuin leikkaussaleissa.

HS: Pöpöt leviävät helposti kahvoista ja näppäimistöistä

Bakteereita ja viruksia sikiää koko ajan joka paikassa, missä on orgaanista materiaa. Ei voida ajatella, että meillä olisi koko ajan sterilisoijat liikkeellä skannaamassa ja puhdistamassa ovenkahvoja, vessanpyttyjä, pesualtaita, kaiteita, näppäimistöjä, istuinpenkkejä jne. Ajatus on mahdoton jo siksikin, että suuri osa infektoitumisesta tapahtuu ilmatartuntana.

Jos ajatellaan että bakteereita skannattaisiin, niin mitä sitten? Steriloitaisiinko kohteet sen jälkeen?

On näytetty, että antibakteeriset aineet vahingoittavat patogeenien lisäksi myös omaa mikrobiomiamme eli tärkeää kehon bakteeriyhteisöä. Steriloivat aineet ovat tunnetusti hormonihäiritsijöitä, jotka ihmisen elimistössä jo hyvin pieninä määrinä toimivat kuin hormonit häiriten vaarallisesti terveyttä.

Järkevin keino taistella yleisiä bakteeri- ja virusinfektioita vastaan on vahvistaa immuunipuolustusta, jonka tehokkaat järjestelmät tappavat taudinaiheuttajat, jos ne vain ovat hyvässä kunnossa.Meillä on kahdeksan erilaista immuunisolua vaanimassa ja tappamassa patogeenejä. Niitä esiintyy eniten verenkierrossa ja imusolmukkeissa, jonne imuneste imee kaikki jätteet kehosta valtavalla määrällä imusuonistoa. Immuunisoluista noin 80 prosenttia syntyy paksussa suolessa siellä olevan terveen bakteeritoiminnan toimesta.

Elintavat yleensä, ravinnon laatu ja siinä erityisesti kuidun määrä ja monipuolisuus ovat keskeisiä tekijöitä. Suoliston bakteeriston (mikrobiota) terveyteen vaikuttavat myös antibiootit, liikunnan määrä, stressi, lääkkeiden syönti ja yllättäen myös istumaryhti. Hyvässä ryhdissä, kuten keinuvalla ja keskiraollisella satulatuolilla, suoliston läpivirtaus on nopeampaa ja bakteerikanta parempi.

Hyvä immuunivasteen hoito torjuu flunssa- ym. infektioita tehokkaasti, varsinkin jos otetaan D-vitamiinia 100 -200 mcg /pv.

Kommentoi kirjoittajalle