Syntyvyys on pieni ja laskussa

11.04.2017

Kommentti HS:n artikkeliin tarkastelee siihen johtavia syitä

HS: Syntyneiden määrä väheni Suomessa entistä jyrkemmin

Kaupungistuva ”SOME”-elintapa verottaa lapsilukua kaikkialla maailmassa. Lestadiolaisilla alueilla lapsia on tietysti enemmän.

Tärkeä syy on heikentyvä kivesterveys. Kivesten sisällä tapahtuva siemensolujen ja testosteronin (75 % testosteronista tulee kiveksistä, 25 % lisämunuaisista) tuotanto on häiriintynyt koska:

Kives on luotu toimimaan ilman puristepainetta ja heilumaan vapaasti n. 33 asteen lämpötilassa. Normaali vaatetus ja tavanomainen istuminen heikentävät kivesterveyttä, joka on valitettavasti romahtamassa. Se tiedetään myös kivesten koon pienenemisestä.

Kiveksellä on 4 eri keinoa lämpötilansa säätelyyn, mutta tavalliset ajattelemattomat istuma- ja pukeutumistavat eliminoivat pahimmillaan ne kaikki. Silloin kiveksen lämpötila kohoaa kehon lämpötilan tasolle 37:ään. Lisäksi genitaaleihin menevät tiehyet sulkeutuvat häpyluun ja tuolin välisessä puristuksessa.

Miehen kannattaisi istua keinuvalla keskiraollisella satulatuolilla ilman alushousuja. Lantiossa olisi näin enemmän verenkiertoa ja kivekset ilman puristusta ja terveellisessä 33 asteen lämpötilassa, jota tarvitaan hyvän spermankin tuotantoon. Hygieenisyyttä ja mukavuutta lisäävä alapesu on paikallaan miehelle alushousuttomuuden kanssa.

Lisääntymis- ja genitaaliterveyteen vaikuttavat enenevästi hormonihäiritsijäkemikaalit joita tulee kehoomme monesta lähteestä kuten teollisesta ravinnosta, kosmetiikasta, kasvinsuojelu- ja puhdistusaineista, vaatteiden lisäaineista ja jopa päällystysmateriaaleista. Hormonihäirintä aiheuttaa myös painon nousua.

Poikasikiöt saavat yleisesti hormonivioituksia raskauden ensi viikkoina. Tästä seuraa pysyvä lisääntymisterveyden vioitus mikä vaikuttanee myös sukupuoliseen suuntautumiseen.

Valitettavasti kemian teollisuuden voimakkaan lobbaamisen takia EU-komissio on ollut täysin saamaton kieltämään edes pahimpia hormonihäiritsijöistä tiedenäytöistä huolimatta.

Luomuruoka, kemikaaleja minimoiva elintapa ja terveellinen istuminen ovat parhaat suojakonstit.

Kommentoi kirjoittajalle