Taistelua suolistoterveydestä

08.02.2017

Kommentti HS:n artikkeliin faagihoidoista suolistossa

HS: Bakteereja tappavat virukset voivat korvata antibiootit

Faagihoitoja ja ulosteensiirtopillereitä odotellessa voidaan tilannetta parantaa paljon luontaisesti ihan itse.

Kuidun nostaminen luonnolliselle eli kivikautiselle tasolle nykyisestä n. 13 g:sta noin 1000 g:aan antaa ravintoa suoliston niille bakteereille, jotka valmistavat immuunisolut. Niitä on 8 eri lajia. Ne partioivat imusolmukkeissa ja verenkierrossa taudinaiheuttajia kytäten ja tappaen.

On edullista syödä monia eri kuitulajeja sisältävää ruokaa, koska kukin kuitulaji kasvattaa erilaisia tärkeitä bakteereita suolistossa.

Tulevaisuudessa superbakteerien yleistyttyä henkilön terve ja hyvillä ja runsailla bakteereilla täytetty suolisto lienee paras ehkäisy. Toivottavasti tämä nostaa ravinnon ennaltaehkäisevää statusta nykyisestä.

Eläinterveystieteessä luonnonmukainen ja ravintorikas rehu ja sitä täydentävät lisäravinteet ovat terveyden perusta, mutta ihmisillä niitä tarkoituksella väheksytään.

Lääkäreille ei opeteta ravitsemislääketiedettä. Se olisi tehokasta ja vähentäisi lääkkeiden käyttöä. Tämä näkyy jo lääketieteen opiskelijoiden olemuksessa. Suuri osa heistä on ylipainoisia ja elävät huonoilla elintavoilla.

Samainen kuitudieetti ehkäisee ja parantaa ihmiset useimmiten myös erilaisista paksu- ja peräsuolen sekä peräaukon vaivoista. Kuitu on hoitavaa ohutsuolenkin vaivoissa, jos samalla jätetään pois suolessa yliherkkyyttä ja tulehdusta aiheuttavat aineet kuten yleisimpinä laktoosi ja gluteiini.

Valtava määrä suolistovaivaisia paranisi terveellisellä tai terapeuttisella ravinnolla, millä olisi suurta kansanterveydellistä merkitystä.

Ulosteensiirron voi tehdä myös kotioloissa suolihuuhtelulaitteilla. Liotetaan vain suolistostaan terveen (solakka, ei mahan turvotusta tai kaasuuntumista, vähän sairasteleva) ulostetta lämpimään veteen pari rkl, siivilöidään pois kuidut ja tätä nestettä lirautetaan suolihuuhteluletkulla 1-2 dl n. 50 cm syvyydelle paksuunsuoleen.

Ruokavalion muutos kuitupitoiseksi on hyvä tehdä samaan aikaan.

Kommentoi kirjoittajalle