Tarvitaanko magnesiumlisää?

09.10.2017

Terapeutti on oikeassa siinä, että Mg-lisää ei tarvita, jos ruokavalio on riittävän monipuolinen. Se on tavallaan totta.

HS: Suositut magnesiumvalmisteet ovat yleensä rahanhukkaa

Terapeutti on oikeassa siinä, että Mg-lisää ei tarvita, jos ruokavalio on riittävän monipuolinen. Se on tavallaan totta.

Jos syöt monipuolista ja puhdasta luomuruokaa 3000 kcal / pv ilman puhdistetun ruuan häivääkään, ja jos suolistosi on 100 % kunnossa, niin ehkä Mg-tasosi on myös kunnossa.

Näin hyvä tilanne vain ei ole juuri kenelläkään. Siksi Mg ottaminen onkin erinomaisen halpa ja tehokas ravitsemuksellinen suojatoimi.

Orreveteläinen antaa väärän todistuksen sanomalla että yleensä suomalaisilla ei ole Mg-puutetta. Kylläpä on. Se on mitattu tutkimuksin.

Mg-puute on todella typerää ylläpitää. Sillä on niin monipuoliset ja vakavat vaikutukset lukemattomiin elintoimintoihin.

Suomen alakuloisista ja masentuneistakin paranisi aika iso osa, jos heidän Mg- ja muut ravinnevajeensa (esim. Omega3) pantaisiin kuntoon.

Suomessakin on suurilla resursseilla luotu lääke- ja sairaanhoitosektorin toimesta valhetodellisuus, että ennaltaehkäisyä ei tarvita, lisäravinteita ei tarvita, lääkekasvit ja superfoodit ovat huuhaata jne.

Tämä siksi, että terveellisien elintapojen etsiminen ja kokeileminen oikeasti vähentää sairastuvuutta, jota sairaanhoitoklusteri ei tietenkään halua, koska sehän elää sairaista.

On häpeällistä, että kouluissa ja muuallakaan yhteiskunnassamme kansaa ei juurikaan kouluteta hyvään terveystietoon ja -tapoihin. Laiskanpulskea porukka kärsii ymmärtämättään suuresta määrästä erilaisia ehkäistävissä olevista vaivoja.

Lääketeollisuuden nimittämään “rasvaamiseen” (= lobbaus, laillinen tai laiton eli korruptio) laitetaan Suomessa luokkaa 300 miljoonaa. Kyllä sillä rahalla jo monikin saadaan uskomaan, että Mg ei kannata ottaa.

Kommentoi kirjoittajalle