Täydentävä kommentti HS:n uutiseen suolistobakteereista

19.04.2017

TV:n tiededokumentissa koehenkilönä ollut 15 v englantilainen poika söi roska/pikaruokaa 3 viikkoa.

HS: Suolistobakteerit saattavat päättää puolestasi, mitä haluat tänään syödä

Siinä ajassa hänen suolistonsa n. 6000 bakteerilajia typistyivät n. 3500 ja häntä väsytti pitkin päivää.

Ruokavalion palauduttua hyväksi (ns. terveystavoitteellisesti elävä perhe), kesti kuitenkin 2 kk ennenkuin bakteerit olivat taas entisensä.

Nykyisin epäillään vahvasti, että varhaislapsuudessa otetut antibioottikuurit riittävät laukaisemaan sairauksia kuten diabetes-1 ja autoimmuunisairauksia yhdessä joidenkin muiden nykyelämälle tyypillisten ymmärtämättömyydessä rakentuvien riskitekijöiden kanssa.

Suoliston bakteereilla ei ole kuidun lisäksi juuri mitään mitä syödä. Kuitua tarvittaisiinkin hyvään suolisto ym. terveyteen n. 50 g / 1000 kcal eli noin seitsenkertaisesti nykyisten kulutustottumusten verran.

Kun kaloritasomme on matala, joudumme tiedostetusti suunnittelemaan ja toteuttamaan kuidun ja kuitupitoisen ruuan lisäämistä ravintoon jos haluamme olla oikeasti terveitä, ylläpitää hyvää immuunivastetta, suolistoterveyttä ja saada suolesta myös aivoille tärkeää serotoniinia. Nykytiedon mukaan alkaa selvitä, että suolistoterveydellä / kuidun määrällä on paljon tekemistä esim. muistisairauksien kanssa.

Järkevällä ennaltaehkäisevällä terveyspolitiikalla useimmat tärkeät suolisto- ja kansanterveysongelmat voitaisiin lähes kokonaan hoitaa pois. Valitettavasti vain lääketeollisuuden/ sairaanhoitoklusterin valta on liian suuri ja poliitikot ovat liian ymmärtämättömiä ja arkoja että toimittaisiin oikein.

Kommentoi kirjoittajalle