Testosteronin lasku, tulevaisuuden aikapommi?

11.08.2017

Testosteronin laskulle on helppo löytää selityksiä.

HS: Miesten testosteronitaso romahtaa avioliiton myötä

Naimisissa olevat ja 10 vuotta vanhenneet miehet varmasti myös ovat passiivisempia ja istuvat enemmän. Perinteisen tuolin aiheuttama paine kiveksiin meneviin genitaalitiehyisiin on hyvin haitallinen ja istuminen (varmaan myös vähän painavamman yläkropan kanssa) nostaa myös kivesten lämpötilaa neljä astetta yli fysiologisen keho-optimin ja myös verrattuna seisomiseen.

Ratkaisuna olisi keskiraollinen keinuva satulatuoli ja lantiolta väljä ja viileä vaatetus. Alushousuttomuus olisi erittäin hyvä tekijä lämpötilan laskijana ja virtausten edistäjänä.

Testosteronia laskevat iän lisäksi myös hormonihäiritsijät. Näitä (mm. antiseptisiä kodinpuhdistusaineita) käytetään todennäköisesti perheessä enemmän, koska naiset siivoavat miehiä enemmän ja haluavat myös useammin ”tahrattomia” pintoja.

Testosteroni on muodostumassa ihmiskunnalle kohtalon kysymykseksi. Teollisuusmaissa on yhä suureneva joukko nuoria miehiä, joilla kaikkien muidenkin sukupuolisuutta koskevien haitallisten muutosten myötä myös testosteroniarvot ovat niin alhaiset, että erektiota ei synny mutta myöskään tytöt eivät kiinnosta.

Japanissa näitä miehiä kutsutaan ”ruohonsyöjiksi”. He seurustelevat paremman puutteessa kännykässä keikistelevän virtuaalisen ja nukkemaisen tyttökaverin kanssa.

Testosteroniterveys on nopeasti heikkenemässä, mikä jo oikeasti uhkaa ihmiskunnan lisääntymistä iloisesta seksistä puhumattakaan.

Kommentoi kirjoittajalle