Torjunko maskeilla vai muuten?

HS: Maailmalla maskeja käytetään arjessa aivan toisin kuin asian­tuntijat ohjeistavat

Juuri julkaistun selvityksen mukaan vain kalliit kirurgiset maskit ovat tehokkaita ja kangasmaskit lähes tehottomia. Jos ohjeiden mukaan niitä pitää vielä vaihtaa 30 min välein, pitää kysyä, onko maskien aivan oikea käyttö enää realismia.

Samalla kuitenkin jätetään neuvomatta ihmisille, miten ja miksi ylläpitää veressään aurinkolomatasoista D-vitamiinipitoisuutta, vaikka juuri aurinko suurimpana aiheuttajana romahdutti koronan alkukesällä Suomessa, samoin kuin se tekee flunssaviruksille joka kesä. Sairastaminen yleensä on tämän takia kesällä vähäisempää.

D-vitamiinin vaikutus immuunijärjestelmän ns. T-tappajasolujen kautta on huippuluokan immuuniasiantuntijoille selvä, mutta miksi sitä ei ohjeisteta suurelle yleisölle? Suosittelen googlaamaan ja sisäistämään D-vitamiinin monet hyötyvaikutukset.

Meidän yrityksissämme D-vitamiinia (ja muita lisäravinteita) on jaettu henkilökunnalle kokovuotiseen käyttöön jo vuosia. Seuraus on, että meillä flunssa-aallot eivät näy ollenkaan sairastuvuustilastoissa, joissa yleensä sairaslomiin menetetään hyvin harvinaiset alle 2 % työajasta.

Myös lisääntyneestä C-vitamiinin ja sinkin saannista on vastustuskyvylle hyötyä, samoin kuidun saannin ja unen parantamisesta sekä liikunnan lisäämisestä.

Kaikilla em. toimilla voi sairastumattomien osuutta altistuneista dramaattisesti lisätä, mikä olisi halvinta ja tehokkainta koronastrategiaa.

Kommentoi kirjoittajalle