Vessin koetut vinkit koneeseen

02.05.2017

Kokeneen matkustajan lisäneuvoja

HS: Näin pysyt terveenä matkalla

Lentomatkoilla kehon koko ajan saman puolen puristuminen istuessa on erittäin epämukavaa ja myös epäterveellistä. Jumppaaminen istuen ei toimi, koska sillä ei saa nestevirtauksia liikkeelle kehon selkäpuolella.

Lentomatkailijan kannattaa ehdottomasti lähteä liikkeelle kerran tunnissa, kävellä käytävällä, voimistella, venytellä ja käydä juomassa koneen keittiössä lasillinen vettä. Silti pissaamiseen ei kehossa juurikaan riitä nestettä lentokuivumisen takia.

Omia kuituvalmisteita suoliston hyvinvointiin pitää syödä muun ruuan lisänä ja ottaa ne myös koneeseen koska lentoruoka on vähäarvoista.

Lentovaatteiden tulee olla hyvin löysiä, lämpimiä ja mielellään ilman alusvaatteita. Väljät sandaalit ilman sukkia ovat parhaat lentojalkineet.

Vain jos nestekiertomekanismi on alaraajoissa jo vaurioitunut (jalat turpoaa helposti tai on suonikohjuja), voi koettaa lentosukkia. Terveelle em. keinot riittävät. Lentosukat eivät paranna nestekiertoa (päinvastoin) vaan pelkästään luonnottoman puristuksen kautta estävät nesteen valumisen jalkoihin.

Jos matka on pitkä eikä kone ole täynnä, heti ”boardaamisen” jälkeen kannattaa siirtyä ja varata itselleen röyhkeästi 3 tyhjää rinnakkaista paikkaa ja näin turvata arvokas makuullaan nukkumispaikka.

Kommentoi kirjoittajalle