Vessin kommentti alueellisiin terveyseroihin Suomessa

30.10.2016

Artikkelissa havaittujen terveyserojen syiden lisäksi pitää lisätä vielä muutama.

HS: Näin Suomi jakautuu terveisiin ja sairaisiin

Kun Suomessa alettiin lisätä seleeniä lannoitteisiin, koko kansan sydänterveys alkoi parantua nopeasti. Vaikutus pantiin virheellisesti Pohjois-Karjala-projektin ansioksi, vaikka sama kehitys oli kaikkialla. Terveempien alueiden rajat noudattavat mielenkiintoisesti hienojakoisia pelto-alueita eli entistä merenpohjaa, joissa savesaineksia on paljon.

Näistä hienojakoisista mineraaleista johtuen kasvien mineraalipitoisuus on myös korkeampi ja niiden syöjät saavat siten magnesiumia ja seleeniä enemmän. Suomessa on todettu yleinen ja vaarallinen seleenin puute. Ilman seleenilisää karjaeläimet sairastuvat lähes varmasti. Miksi ihminen olisi siis immuuni.

Rannikkoalueen parempi sydänterveys selittyy paljolti tämän lisäksi myös kalan ja siten Omega 3 -rasvan ja D-vitamiinin suuremmalla saannilla.

Fiksut ymmärtävät tämän ja syövät lisäravinteina terveelliset ja turvalliset annokset seleeniä (200 mcg/pv, saanti ruuasta 50), magnesiumia 2 x 300 mg, Omega-3 1 g ja D-vitamiinia 100 mcg. Ymmärtämättömät ja kouluttamattomat jotka eivät näin tee, siis sairastavat enemmän.

Kommentoi kirjoittajalle