Vessin kommentti mediassa olevaan glyfosaattikeskusteluun

15.10.2016

Glyfosaattia käytetään maataloudessa runsaasti (eniten käytetty torjunta-aine) ja sen jäämiä löydetään myös ruuasta, koska väitteistä huolimatta kaikki glyfosaatti ei todistetusti häviä kasveista.

Glyfosaatti on varmasti syöpää aiheuttava aine ja tulisi kieltää ainakin maatalous- ja puutarhakäytössä. Näin todennäköisesti tapahtuukin, vaikka sen monikansallinen jättituottaja Monsanto käyttääkin kaikkia mahdollisia keinoja ”kultamunia munivan kanansa” säilyttämiseksi.

Monsanto on yhtiö, joka on tullut kuuluisaksi epämoraalisista, epäeettisistä ja korruptiivisista toimistaan ja politiikastaan sai EU:n kemikaaliviraston jopa salaamaan (keinoja voimme vain arvailla) glyfosaattitutkimukset vuosikymmeniksi.

Etelä-Amerikassa kylät, jotka sijaitsevat monikansallisten yhtiöiden omistamien peltojen keskellä, joissa käytetään paljon glyfosaattia, kärsivät monikymmenkertaisesta syöpäaltistuksesta puhtaisiin alueisiin verraten.

Viljelykasveja on juuri geenimanipuloitu kestämään suuria määriä glyfosaattia, jotta rikkaruohot saadaan kuriin halvalla. Haittoina tästä politiikasta on yhä rumenevat syöpätilastot ja myös rikkakasvien tuleminen immuuneiksi glyfosaatille, kuten on jo vauhdilla tropiikissa tapahtumassa.

Hyviä tiedeartikkeleita glyfosaatista voi lukea sivulta mercola.com. Tämä lääkäri on erikoistunut ruuassa oleviin kemiallisiin haitta-aineisiin.

Kommentoi kirjoittajalle