Vessin kommentti sokerikeskusteluun

20.10.2016

Miksi sokeria saa laittaa elintarvikkeisiin niin paljon, että suurin osa lihoo?

HS: Sokerin vähentäminen tuotteista olisi terveysteko

Miksi vanhuksia ja potilaita ylilääkitään törkeästi vastoin jopa lääketieteellisiä suosituksia? Miksi alkoholialainsäädännöstä ollaan tekemästä niin lepsu, että kulutus on tappavan suurta?  Miksi tupakkaa saa vieläkin sauhutella melko vapaasti? Miksi ennaltaehkäisy ergonomiaa myöten on niin alkeellisella tasolla?

Huolimatta jättimäisistä kansanterveydellisistä rappeuttavista vaikutuksista ja ihmisten hädästä omaisen tai itsen sairastuessa ja tähtitieteellisistä kustannuksista, valtiovalta kieltäytyy suojelemasta kansalaisiaan rappiokulutukselta huumausaineita lukuun ottamatta.

Syy on: Poliittiset päätättäjät eivät ymmärrä ja uskalla toimia jämäkästi kansanterveyden puolesta.

Äänekkäät ja hyvin resursoidut teollisuuden lobbarit ovat lähellä vallan kammareita mutta kuluttajat ovat kaukana ja järjestäytymättöminä.

Sokerin tuhovoima lihavuussairauksissa on jo ylittänyt kansallisen kestokyvyn. Hoidamme sairautta melkein 40 %:lla valtion budjetista. Tilanne pahenee nopeasti ja otamme lisää velkaa 7 mrd. vuodessa.

Toinen ääriesimerkki on sairaanhoito.

Siinä on jopa luotu realismin vastainen keinotodellisuus, jossa lääketeollisuuden etujen mukaisesti lääkkeiden syöttämistä nimitetään terveyden hoidoksi. Tosiasiallisesti lääkkeet lähes aina vain lievittävät oireita, eivätkä juuri koskaan paranna sairauden alkusyytä.

Lääkkeiden kustannuksista, niiden yleisestä tehottomuudesta ja vakavista sivuoireista huolimatta kaikki koulutetaan ajattelemaan lääkemyönteisesti ja – lähtöisesti.

Lääkkeitä myydään 2700 miljoonalla ja lisää myyntiä halutaan. Siinä on syy.

Sokerin syönti lisää sairastuvuutta ja siis myös lääkkeiden kulutusta.

Tässäkin on tärkeä syy miksi monet lääkärit itsekin ovat lihavia (koulutus!) eivätkä ymmärrä edistää oikeasti terveellistä ruokakulttuuria muutamia harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta.

Kommentoi kirjoittajalle