Vessin kommentti valmisteltavasta alkoholilaista

15.10.2016

Alkoholihaitat eivät ole vain talouslukuja vaan myös inhimillistä hätää, surua ja ahdistusta.

Mitä enemmän on kulutusta, sitä enemmän on alkoholin takia kodeissaan traumatisoituneita surullisia ja ahdistuneita lapsia.

Alkoholikoukussa olevia tämä ei tietenkään tunnu kiinnostavan, koska oma riippuvuus ajaa kaikesta muusta edelle ja selityksiä ja keksitään loputtomiin.

Alkoholin kulutus saataisiin kuriin monivaikutusohjelmalla:

Mäyräkoirat kielletään, olut kaupoissa ovien taakse kuten tupakkakin, kaikki alkoholimainonta pois, alkoholiin täysi verovähennyskielto, keskiolut laimennetaan 3,5 prosenttiin Ruotsin malliin, Alkoihin palvelumyynti, 100 milj. milj. tuki Viroon ja Latviaan, että siellä nostavat alkoholiveroa 100 %, alaikäisille myymisestä tuntuvat rangaistukset (kauppa kiinni) ja vielä kaikkiin uusiin autoihin alkolukko pakolliseksi.

Näin toimien alkoholin kulutus laskisi ehkä 7 litran tienoille ja alkoholikulut laskisivat ehkä 10 miljardia.

Kun kestävyysvaje on 7 miljardia, niin meillä olisi varaa vaikka antaa 1 miljardi rahaa lohdutukseksi suurkuluttaville toivottomille alkoholisteille siitä, että uusia iloisia ryyppykavereita ei tule entiseen malliin. Suuri osa heistä tietysti joisi itsensä hautaan lahjarahoilla aika nopeasti mutta ei se mitään kun kokonaistaloudessa (eläkkeet ja sairaanhoito) taas tulisi säästöä lyhemmän sairastelun ja eläkeajan vuoksi.

Kommentoi kirjoittajalle