Viljan kuitu ym. suojaa diabetekselta

12.04.2017

Kommentti tutkimukseen kokoviljan suojaavasta vaikutuksesta diabeteksessä

HS: Suolistobakteerit ovat avain kakkostyypin diabeteksen yhkäisyssä

Suojaavasti vaikuttava aine siis ei ole vilja vaan kuitu. Kokovilja voi ehkäistä diabetestä, mutta se edistää painon nousua, suolistotulehduksia ja kilpirauhasen

vajaatoimintaa, joka liittyy usein suoliston tulehduksellisuuteen.

Varmin ja haitattomin kuitu tulee vihannesten lisäksi marjoista, tummasta suklaasta, siemenistä ja pähkinöistä. Niistä saadaan myös terveellisiä rasvoja, useita mikroravinteita ja valkuaistakin.

100 % täysjyväleipiä on enää kovin vähän markkinoilla ja pääasiassa valkoisesta vehnästä tehtyä ja usein siirapilla tummennettua huijausleipää ei monestakaan syystä kannata syödä.

Viljalla on lisäksi huono ominaisuus lisätä kehon happamuutta ja Na-Ka-epätasapainoa mikä on syövän riskitekijä. Näitä haittoja ei siemenillä ole.

Viher- tai siemen-marja-smoothiet ovat halpoja, nopeatekoisia ja superterveellisiä, joita voi vielä tukevoittaa reilulla tujauksella oliiviöljyä. Tarvitaan vain tehokas tehosekoitin.

Näin saamme ylivoimaisen kuitupommin ilman haittavaikutuksia.

Suomalaiset syövät kuitua 13 g/hlö/pv, kun terve taso olisi 100 g, mikä jo keventäisi kansanterveysmenoja miljardeilla ja lisäisi tuottavuutta työikäisissä reilusti.

Kommentoi kirjoittajalle