Vinkkejä erektiohäiriöstä kärsivälle

24.08.2016

Lääkärit eivät saa kummoistakaan vuorovaikutustaitojen tai kohtaamisen koulutusta. Tämä näkyy, ja erityisesti seksuaalisuuteen liittyvissä vaivoissa.

Kommentti Hesarin mielipidekirjoitukseen 24.8.2016, Lääkärit eivät osaa puhua minulle erektiohäiriöstäni

Lääkärit eivät saa kummoistakaan vuorovaikutustaitojen tai kohtaamisen koulutusta. Tämä näkyy.

Jos oma persoonallisuus ei hallitse kohtaamisen ja kuuntelemisen taitoa, koulutuskaan sitä ei anna. Monesti potilas on vaivansa kanssa huolissaan, usein jopa hädissään. Tietysti juuri lääkärin pitäisi osata kuunnella, keskustella ja kohdata, koska hän tuntee diagnoosin ja hoitovaihtoehtoja.

Kyvyttömyys kohtaamiseen tulee osittain lääkärin omasta hämmennyksestä. Lääkärit eivät ensinnäkään yleensä ymmärrä terveyden ja sairauden syvää olemusta. He ovat usein itse arkoja ja ujoja ihmisruumiin ja erityisesti seksuaalisuuden kanssa. Siksi vammaistenkaan seksitarpeita ei osata käsitellä.

Kaikista em. syistä lääkärit, joiden pitäisi olla asiantuntijoita, ovat itse lihavammassa ja huonommassa kunnossa kuin muut vastaavan koulutustason asiantuntijat, keski-ikä on yllättävän matala ja masentuneisuutta ja itsemurhiakin on paljon.

Asiasta syy ja häpeä on lääkärikoulutuksen suunnittelijoilla. Lääkärikoulutus on korostuneesti diagnostiikkaa ja farmakologiaa eli ”mikä vaiva ja mikä pilleri”. Lääketieteelliset korkeakoulut ovat aivan liian paljon lääketehtaitten epäsuorassa ohjauksessa, jossa kaiken tavoite on lääkemenekki ja vastaavasti ei-lääkkeellisten hoitojen mustamaalaaminen.

Erektiopotilaalle vinkki: kehitä lantioalueesi verenkiertoa ja mieshormonitoimintaa. Jätä pois kireät ja alushousut, istu lähes yksinomaan keskiraollisella satulatuolilla, nouse liikkumaan 2 krt/h, harrasta liikuntaa ja kylmiä ”kylpyjä”, ota D-vitamiinia 200 mcg, nitro-oksidia ja muita verisuonia laajentavia, lisää testosteronin tuotantoa eri keinoin, ota akupunktiohoitosarja ja harrasta eroottisesti virittäviä tilanteita. Saatat hämmästyä.

Kommentoi kirjoittajalle