Voiko flunssaa estää?

11.09.2017

Vessin keinot tehokkaassa flunssan torjunnassa

HS: Miten välttää flunssa?

Flunssan ja muiden tavallisten tulehdustautien ehkäisyyn on hyviä toimivia keinoja.

Hämmästyttävää miten huonot tiedot ammattilaisilla eli lääkäreillä on ehkäisystä.

Kysehän on kokonaan immuunipuolustuksesta. Jos kehon puolustusjärjestelmät ovat kunnossa, ne pystyvät eliminoimaan kaikki keuhko-, suolisto- ja ihoteiden kautta tulevat taudinaiheuttajat, samaten kuin ihmisen itse tuottamat kuolevat ja vialliset solut (joista joku voi olla lisääntymiskykyinen ja lisääntyessään siis aiheuttaa syöpää).

Immuunipuolustuksen suojasoluista ( 8 erilaista) valtaosa syntyy suolistossa. Siis runsaan kuidun määrä, suolistoterveellisten ravintoaineiden (Zn, Mg, D-vit lisärav. 125 mcg. prebiootit) määrä ja suolistohaitallisten aineiden (sokeri, kemikaalit, huonot rasvat, puhdistetut tärkkelyspitoiset viljat, alkoholi) määrä, on ratkaiseva.

Runsaan kuidun (50 g / 1000 kcal) avulla suoliston läpivirtaus on myös luonnollisen terve eli riittävä.  Melko luotettavana merkkinä siitä on kaksi suurta, mukavan pehmeää ulostetta päivässä ja muutenkin hyvinvoivan tuntuinen suolisto sekä pestäessä ja paineltaessa täysin aristamaton peräaukko.

Immuunipuolustus tarvitsee täyteen voimaan kehittyäkseen myös iloisen mielen, päivittäistä liikuntaa ja hyvän unen. Jos henkilöllä on tulehduksia kehossa (ikenissä, genitaaleissa, nivelissä, verisuonistossa, suolistossa, suuressa rasvamäärässä), ne rasittavat heti immuunipuolustusta ja siten taudinaiheuttajien torjunnalle jää vähemmän voimavaroja.

Ihminen voi tilapäisesti romahduttaa vastustuskykyään jollakin elimistöön kohdistuvalla stressillä (fyysisellä ylirasituksella, ylensyönnillä, pahalla kylmettymisellä, kovalla stressillä, valvomisella) ja sen jälkeen helposti sairastuu myös flunssaan.

Hyvän immuunivasteen hankkineet eivät sairastu flunssaan moneen vuoteen tai jos sairastuvat, poteminen jää lieväksi ja lyhytaikaiseksi.

Huonolla terveydellä varustetut taas potevat niitä monta joka vuosi.

Kommentoi kirjoittajalle