Voiko silmät pitää terveinä itse?

HS: Silmästä silmään

Jutussa jätettiin monia hyviä silmien hoitokeinoja sanomatta.

Tiedän kokemuksesta, että on mahdollista pitää terveet silmät ilman silmälasitarvetta, vaikka 70-kymppiseksi, hyvillä silmäterveyden elintavoilla.

Itselläni silmät alkoivat heiketä teini-iässä, mutta kun lopetin lukemasta mahallani ja paransin ravintoani, heikkeneminen loppui. En tarvinnut laseja.

Nyt syön lisäravinteena omega3-rasvaa 4 g, luteiinia 20 mg (hyvä myös sydänterveydelle), zeanxansantiinia 1 mg, sinkkiä 15 mg, D-vitamiinia 150 mcg, mustikkaa ja muita tummia marjoja pari dl. Muutenkin ravintoni on hyvin kuitu- ja ravintopitoista. Syön päivittäin raakana porkkanaa (karotinoideja), parsakaalia (eri vitamiineja) ja voita (A-vitamiini).

En tuijottele puhelinta pitkään, vaan tietotyöt teen lähes yksinomaan silmistä melko kaukana olevilla suurilta ja silmien tasalla olevilla laatumonitoreilla (3 kpl), joissa on suuri fontti. Liikuntaa harrastan n. 10 t viikossa. En lue öisin. Annan silmieni levätä toistuvasti katsomalla kauas päivän mittaan.

Erikoistyynyni ei paina ollenkaan kaulasuonia, jolloin pään verenkierto ei vähene sen takia. Työssäni istun keinuvalla 2-osaisella satulatuolilla, jossa on hyvä ryhti ja siis kaulasuonet auki ja verenkierto päähän hyvä.

Annan silmilleni 2 krt/kk sähköistä akupunktiohoitoa, mikä virkistää silmiä selvästi. Päivittäin hieron silmiäni ja niiden ympäryksiä muutaman sekunnin kerrallaan usean kerran.

Em. ohjelma on pitänyt silmäni terveinä ilman lasien tarvetta, silmänpaineet ovat hyvin matalat ja silmänpohjassa ei ole yhtään rappeutumaa.

Lähes kuka vaan voi tehdä saman.

Valitettavasti jutussa kuvattujen silmäterveystapojen yleinen huononeminen aiheuttaa silmäterveyden yleistä romahtamista, mikä heikentää elämän laatua ja lisää sairaanhoidon kustannuksia.

Kommentoi kirjoittajalle