Voiko syöpää ehkäistä elintavoilla?

22.06.2017

Elintavoilla voi itse asiassa ehkäistä reilusti yli puolet syövistä, kun tietää.

HS: Lähes puolet syövistä olisi ehkäistävissä elintavoilla

Alkoholin lisäksi on useita muita tehokkaita tekijöitä.

Rintaliivien pois jättäminen ja D-vitamiinin pitäminen kansainvälisten tutkijoiden suositushaarukassa 120–150 nmol/l (edellyttää yli 100 mcg /pv) poistaa rintasyövistä reilusti yli 50 %. D-vitamiinin (= yli tuhanteen geenin vaikuttava steroidihormoni) on todettu torjuvan jopa 18 eri syöpälajia tehokkaasti.

VHH (vähähiilihydraattinen) / glykogeeninen (paljon hyviä rasvoja, vähän hiilareita) ruokavalio taas pitää solakkana, mikä vähentää yleensä syöpäriskejä kymmeniä prosentteja varsinkin, jos ymmärtää samalla syödä kuituja 50 g/1000 kcal, jolloin on melko varma, että ei sairastu mm. yleiseen suolistosyöpään.

Tupakoinnin lopettaminen on tehokasta syövän torjuntaa.

Ruokavalion muuttaminen raaka–kasvispainotteiseksi (vihannekset, hedelmät ja erikoisesti marjat) vaikuttaa myös kymmenillä prosenteilla syöpäesiintyvyyteen, koska kasvikset tasapainottavat Na/Ka-suhdetta, joka syöpäpotilailla on yleensä vääristynyt.

Yleisintä eli eturauhassyöpää voi torjua erittäin tehokkaasti lisäämällä nestekiertoa lantiokaukalossa (ja torjua muitakin elinsyöpiä samalla alueella) liikunnalla ja istumalla vähemmän tavallisella tuolilla, ja istumalla keskiraollisella satulatuolilla lantiosta reilusti väljillä vaatteilla.

Haitta-aineiden tehokas välttäminen (PAH-yhdisteet savustuksesta, kemikaalit, myrkyt, raskasmetallit, kosmetiikka) vähentää syöpävaaraa merkittävästi.

Mielenkiintoista on, että em. keinojen todella tehokas soveltaminen voi vaikuttaa jo puhjenneiden syöpien käytökseen hämmästyttävästi.

Lisätehoa saadaan tarvittaessa useita syöpää torjuvista lääkekasveista, joita tunnetaan jo lähes 10 kpl.

Valitettavasti tietoa syövän olemuksesta jaetaan kansalaisille niukasti. Keho voidaan itse asiassa aika helposti tehdä biokemiallisesti sellaiseksi, että syöpä ei siellä viihdy.

Kommentoi kirjoittajalle