Ravitsemus

Hyvä ravitsemus pitää osaltaan veren juoksevana ja verisuonet joustavina. Korkea hemoglobiini (paksu veri) ja hyvin korkea kolesteroli heikentävät verenkiertoa myös genitaaleissa. Roskaruoka ja prosessoidut elintarvikkeet ovat huonoin valinta.

Reilusti kuitupitoinen ravinto (kuitua yli 100 g/pv), kylmäpuristetut omega3-pitoiset kasviöljyt, tuoreet kasvikset, marjat, hedelmät ja kokojyvätuotteet ovat hyödyllisiä. Erektioherkkyydelle tärkeitä luonnollisia aineita on pähkinöissä, siitepölyssä ja siemenissä. Tomaatin ja kaalien tiedetään ehkäisevän eturauhasongelmia. Vihreä tee ja granaattiomena ehkäisevät eturauhassyöpää.

Hormonitutkijat ovat havainneet, että peltoviljelyn kemikaalijäämät (herbisidit ja pestisidit) yksin tai yhdessä määrättyjen muovin ainesosien (ftalaatit) kanssa sekoittavat miesten hormonitoimintoja (vähentynyt testosteronin tuotanto) jo sikiökaudesta alkaen. Tämän tiedetään olevan yksi syy sperman heikentymiseen ja kivessairauksiin. Ruoka tulisi säilyttää lasiastioissa ja sen tulisi olla mahdollisimman puhdasta, mieluiten luomua. Äidin kosmetiikan käyttö raskausaikana lisää ainakin poikalasten hormonihäiriöiden riskiä.

Joidenkin niin sanottujen superruokien on todistettu lisäävän libidoa. Näitä ovat esimerkiksi tumma suklaa, gojimarjat, maca ja jotkut muut trooppiset hedelmät ja marjat.

Hyvä, terveellinen ja kuitupitoinen ravinto (yli 50 g / pv) saavat suoliston toimimaan aktiivisemmin, mikä taas pitää peräsuolen halkaisijan pienempänä. Paksuuntunut peräsuoli painaa virtsarakkoa ja eturauhasta lisäten näin tunnettuja terveysriskejä.