Lisäravinteet

Ravitsemus jää nykyruualla väistämättä puutteelliseksi, koska suuri osa ruuasta tulee köyhtyneistä (pellot) tai täysin keinotekoisista (kasvihuoneet) kasvuympäristöistä. Normaalista päivittäisestä ruuasta saamiemme ravinteiden määrä on alle optimin (”suositellut” minimitasot ovat aivan eri asia).

Optimaalinen ravinnetaso auttaa terveyden ylläpidossa. Sen saavuttaa ottamalla kaksi laajatehoista monivitamiini- ja kivennäiskapselia päivittäin. Miesten D-vitamiinitason tulisi olla yli 120–150 nmmol/l (päivässä tulee ottaa 100–150 mcg) ja heidän tulisi ottaa päivittäin E-vitamiinia 50 mg, C-vitamiinia 500 mg, magnesiumia 600 mg, sinkkiä 15 mg yhdessä kuparin kanssa niin, että kuparia on 1/7 sinkin määrästä, seleeniä 200 mg ja voimakasta B-vitamiinia, josta 1 mg on B12-vitamiinia suussa liukenevassa muodossa. Kalattomina päivinä kannattaa syödä 1–2 g omega3-kalaöljyvalmisteita. Se auttaa pitämään verisuonet joustavina ja sydämen kunnossa pitkällä aikavälillä.

Brasilian sademetsistä saatavat guarana (Paullinia cupana) ja muira puama (Ptychopetalum olacoides = potenssipuu) auttavat tunnetusti erektio-ongelmissa, ja nestemäisellä haineväuutteella tiedetään olevan eturauhassyöpää ehkäisevä vaikutus.